Lær å spille skalaer med oss!

kr. 180,-

Før du kan spille et instrument godt, må du beherske teknikken, håndverket. Grunnleggende pianoteknikk innebærer bl.a. at du kan spille skalaer i alle tonearter. Med dette heftet kan du lære å spille dur-skalaer på en strukturert og effektiv måte.

Med metoden vist i heftet, unngår du meningsløs øving på skalaer med kompliserte fingersetninger og uoverkommelige mengder med fortegn. Dette heftet viser enkel metodikk og logikk i innøvelsen av skalaene i alle dur-tonearter. Å gjøre forøvelser med 'blokker' etc. ble som en nøkkel inn i skalaenes forunderlige verden, og det gjorde at jeg faktisk fant glede i å øve skalaer. Når man slipper å tenke på fingersetninger, fordi disse er glidd inn i automatikken, åpnes muligheten for å konsentrere seg om klang og forskjellige tempi. Å spille raskt med god klang er jo det vi drømmer om alle sammen, eller ...?

Hvem kan bruke heftet?

Dette heftet er et hjelpemiddel for alle kategorier pianostudenter, fra begynnerstadiet til viderekommende, fra barn som lærer sin første skala, ungdom på ulike nivåer, til voksne som ønsker å friske opp sitt piano-spill.

Alder spiller ingen rolle, men forutsetninger for å lykkes med skala-spillet, er at man har en god anslagsteknikk og en basis notekunnskap. For Suzuki-elever er dette oppfylt når Twinkle variasjonene beherskes i flere tonearter. Eleven må ha begrep om hva det vil si å "ta" tonen slik at klangen blir god fra første stund.

Heftet er i A4 format med illustrasjoner, og har  37 sider.

Les omtalen i Musikkpedagogen 4/2007 her


 Klikk her for bestillingsinformasjon.

Tilbake